Prva konferencija za novinare

U Puli, 11. Srpnja 2013. predstavljene su novine vezane uz organizaciju beatifikacije Sluge Božjega Miroslava Bulešića što će se 28. rujna održati u pulskoj Areni. Voditelj tehničkog odbora organizacijskog tima mons. Vilim Grbac podsjetio je da je dugogodišnji proces kauze trajao za vrijeme službovanja 4 biskupa – Dragutina Nežića, Antuna Bogetića, Ivana Milovana i sadašnjeg Dražena Kutleše, a priveo ga je kraju Sveti otac Benedikt 16. 20. prosinca prošle godine.

IZJAVA VILIM GRBAC
Predprogram slavlja u pulskoj Areni počet će u subotu 28. rujna u 10, a svečano euharistijsko slavlje u 11 sati. Tog će se dana organizirati i Hodočašće svećenika iz cijele Hrvatske u Arenu te se na slavlju očekuje i nekoliko stotina svećenika. Dr. Josip Grbac, voditelj odbora za medije organizacijskog tima beatifikacije, istaknuo je danas posebnost događaja proglašenja Bulešića blaženim za istarsku i hrvatsku javnost.

IZJAVA JOSIP GRBAC 1
Grbac je posebno ukazao na to da je riječ o događaju koji se događa praktički jednom u povijesti neke biskupije.

IZJAVA JOSIP GRBAC 2
Upravo u svrhu upoznavanja javnosti s likom i djelom Mirtoslava Bulešića pokrenuta je web stranica koja je danas predstavljena. Voditeljica ureda za javnost Porečke i pulske biskupije Ana Cvitan kazala je kako se putem weba htjelo na jedno mjesto staviti sav materijal o blaženom.

IZJAVA ANA CVITAN
Dodajmo na kraju da je dizajner web stranice, kao i logotipa beatifikacije, Mauricio Ferlin, a stranicu možete pogledati na adresi miroslavbulesic.hr.

Scroll to Top