Audio zapisi

Razgovor s Josipom Grbcem o značaju beatifikacije

Ususret beatifikaciji sluge Božjega Miroslava Bulešića, koja će se u subotu, 28. rujna održati u pulskoj Areni, razgovarali smo s vlč. prof. dr. Josipom Grpcem, koordinatorom Odbora za medije prilikom organizacije proslave beatifikacije, inače profesorom moralne teologije na Teološkom fakultetu u Rijeci.

Poslušajte, između ostalog, kako nam je dr. Grbac predstavio Miroslava Bulešića, zašto je ova beatifikacija veliki događaj za našu biskupiju, Crkvu općenito i naš narod, pa i puno šire, jesmo li mi u Istri dovoljno svjesni veličine ovog događaja, zašto beatifikacija nije nikada htjela ići u smjeru politiziranja i zašto je naglasak stavljen na poruku oprosta.

Razgovor s Josipom Grbcem >

Treća konferencija za novinare održana u Puli 26.09.2013.

Tekst
Ton Vilim Grbac
Ton Anđela Jeličić
Ton Milan Zgrablić
Ton Josip Grbac
Ton Fabrizio Radin


Novi najavni jingl 1

Preslušajte >

Novi najavni jingl 2

Preslušajte >


Župnik vlč. Darko Zgrablić o važnosti duhovne obnove u rodnoj župi Miroslava Bulešića, uoči njegove beatifikacije

Preslušajte >

Svjedok vjere Miroslav Bulešić

Glazba

Note

Tekst

Razgovor s Irenom Hrvatin, scenaristicom i urednicom novog filma o Miroslavu Bulešiću: “Moja osveta je oprost”

Preslušajte >

Mons. Želimir Puljić

Na pitanje što beatifikacija Miroslava Bulešića znači za hrvatski epoiskopat, kler i cijelu Crkvu mons. Puljić je izjavio: „On je drugi Stepinac, Stepinac Istre, u njemu otkrivamo sliku idealnog svećenika, on je svoj život dao iz ljubavi, a to je onaj znak po kojem nekoga možemo nazivati mučenikom.

Preslušajte >

Zdenko Dundović

Vlč. Zdenko Dundović voditelj subotnjeg programa duhovne obnove u Lanišću na proslavi „Dani mučeništva Miroslava Bulešića“ govori o žrtvi mučeništva Miroslava Bulešića i o tome koliko je za svakog kršćanina važno bitno biti uz Boga.

Preslušajte >

Domagoj Matošević o Miroslavu Bulešiću

Vlč. Domagoj Matošević, predslavitelj svete mise u petak na duhovnoj obnovi u Lanišću, govori o važnosti svjedočanstva Miroslava Bulešića i vremenu u kojem je ubijen.

Preslušajte >

Vladimir Žmak o uspomenama Stjepana Ceka

Vladimir Žmak govori o knjizi “Stjepan Cek: Uspomene na svećenički život u Istri” koja je sinoć, u petak 23. kolovoza predstavljena u Lanišću u sklopu “Dana mučeništva Miroslava Bulešića”.

Preslušajte >

Eduard Kišić

Eduard Kišić prepričava dirljive uspomene na svog strica vlč. Stjepana (Štefana) Ceka.

Preslušajte >

Darko Zgrablić o Bulešiću

Razgovor s vlč. Darkom Zgrablićem,, voditeljem prvog dana duhovne obnove prigodom proslave „Dani mučeništva Miroslava Bulešića“. U razgovoru pojašnjava zašto je Miroslav Bulešić primjer kojeg možemo slijediti, o jakosti vjere koja pobjeđuje duhovnu mlakost, te o današnjim oblicima mučeništva.

Laniški tradicionalni napjevi

Ženska vokalna skupina Lanišće pjeva tradicionalne laniške napjeve na proslavi “Dana mučeništva Miroslava Bulešića”.

Druga konferencija za novinare održana u Puli 19. 08. 2013.

Tekst

Ton Pilekić 1

Ton Pilekić 2

Ton Hrvatin 1

Izjava Josipa Grbca o knjizi Fabijana Veraje

Dragi posjetitelji, na niže navedenim linkovima možete preuzeti razgovor s prof. dr. Josipom Grbcem u kojem objašnjava važnost tek objavljene knjige: Miroslav Bulešić, svećenik i mučenik – Znakoviti lik moderne povijesti Istre, autora Fabijana Veraje.

(klikom na pojedini tonski zapis tj. link preslušavate ga u Vašem pregledniku, a za preuzimanje zapisa na svoje računalo kliknite na isti desnom tipkom miša – Spremi vezu kao…)

Tekst

Grbac 1

Grbac 2

Grbac 3

Grbac 4

Prva konferencija za novinare

Dragi posjetitelji na niže navedenim linkovima možete preuzeti tonove sa prve konferencije za novinare održane u Puli 11. 07. 2013.

(klikom na pojedini tonski zapis tj. link preslušavate ga u Vašem pregledniku, a za preuzimanje zapisa na svoje računalo kliknite na isti desnom tipkom miša – Spremi vezu kao…)

Tekst

Izjava Vilim Grbac

Izjava Josip Grbac 1

Izjava Josip Grbac 2

Izjava Ana Cvitan

Jinglovi

Dragi posjetitelji, na niže navedenim linkovima možete preuzeti radio jinglove koji najavljuju događaj beatifikacije Miroslava Bulešića, a koji mogu biti emitirani u programu vaše radio postaje.

Jingl prijave

Jingl geslo duži

Jingl geslo kraći

Jingl rođenje

Jingl život

Jingl pulska arena

Razgovori

Ovdje možete poslušati i preuzeti snimke razgovora s osobama koje su poznavale budućeg blaženika Miroslava Bulešića, koje su sudjelovale u kauzi, te s onima koje Miroslav Bulešić nadahnjuje i danas.

Razgovor s Vladimirom Žmakom

Razgovor s Marijom Poropat

Razgovor s mons. Ivanom Bartolićem

Razgovor s mons. Ivanom Milovanom

Razgovor s mons. Vjekoslavom Milovanom

Razgovor s Josipom Bulešićem, bratom Miroslava Bulešića

Razgovor s mons. Antunom Bogetićem

Razgovor s fra. Berardom Barčićem

Razgovor s fra. Alfonsom Orlićem

Scroll to Top