Druga konferencija za novinare u Puli 19.08.2013.

U Puli su danas najavljena događanja koja će se u Porečkoj i pulskoj biskupiji održati u sklopu proslave beatifikacije Miroslava Bulešića. Već ovoga tjedna, od 22. do 25. kolovoza, u Lanišću će se odvijati “Dani mučeništva sluge Božjega Miroslava Bulešića”, najavio je župnik u Lanišću vlč. Dalibor Pilekić.

TON PILEKIĆ 1
Svake večeri, nakon svete mise u 18 sati, održat će se raznolik program, koji će obuhvatiti koncert duhovne glazbe, predstavljanje knjige o vlč. Stjepanu Cveku, koji je u biskupiji službovao u vrijeme mučeništva Miroslava Bulešića, zatim prikazivanje filma “Moja osveta je oprost” te recital “Oče budi volja tvoja”. Središnji dan je nedjelja, kaže Pilekić.

TON PILEKIĆ 2
Program obilježavanja godišnjice Bulešićeve mučeničke smrti dijelom će se odvijati i u njegovoj rodnoj župi u Svetvinčentu gdje će u petak na kuli Kaštela Morosini Grimani biti izvješena slika budućeg blaženika. Dan kasnije u 18 sati, misno slavlje, u zajedništvu s istarskim svećenicima i vjernicima, u Svetvinčentu će predvoditi biskup Porečke i pulske biskupije mons. Dražen Kutleša. Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovala je i urednica te scenaristica filma o Miroslavu Bulešiću Irena Hrvatin. Film “Moja osveta je oprost”, što je ujedno i geslo beatifikacije istarskog mučenika, bit će prikazan u subotu 24. kolovoza, na godišnjicu ubojstva Miroslava Bulešića, na prvom programu HTV-a s početkom u 15 i 30.

TON HRVATIN 1
Organizatori su danas podsjetili da se prijave za sudjelovanje u proslavi beatifikacije, koja će se održati 28. rujna u pulskoj Areni, primaju kod župnika do 1. rujna. Ulaznice za sudjelovanje u slavlju u Areni su besplatne, ali su potrebne jer je broj sudionika ograničen.

Scroll to Top