Dječji glasovi odazvanjat će Arenom

Na dan beatifikacije Miroslava Bulešića, dječji će zborovi iz Svetog Petra u Šumi i Vodnjana izvesti i pjesmu ‘Hoćemo Boga’, koju su vjernici u Lanišću pjevali na pogrebu mučenika. Ta radosna pjesma, otpjevana u onoj  tužnoj prigodi, podsjeća kako čovječju želju i potrebu za Bogom ljudske sile ne mogu zatomiti.

Vodnjanski župni dječji zbor “Egidije Bulešić” postoji već 14 godina. Okuplja djecu od 8 do 14 godina. Trenutno zbor broji 15 djevojčica i jednog dječaka. Od 1998. godine neprestano svake godine sudjeluju na dječjem festivalu duhovne glazbe “Iskrice” te se mogu pohvaliti sa nekoliko osvojenih nagrada. Aktivni su u radu i životu župe, te pjevaju na nedjeljnim misama.

Dječji župni zbor “Marijine zvjezdice” župe Sv.Petra i Pavla apostola iz Sv. Petra u Šumi djeluje od 1998. godine. Sačinjavaju ga djeca različitih uzrasta od vrtića pa sve do osmog razreda. U zboru je aktivno preko 40-ak malih pjevača koji svojim duhovnim pjesmama uveseljavaju i obogaćuju liturgijska slavlja u župi, posebno kod podjele sakramenata krštenja, kod prve pričesti, krizme i drugih svečanosti. Vrlo je zapaženo sudjelovanje dječjeg zbora na dječjem festivalu duhovne glazbe “Iskrice” koji se svake godine u svibnju održava u Vodnjanu. Sve ove godine dječji zbor sa velikim veseljem i požrtvovnošću vode laici g. Mauricio Zović uz svesrdnu pomoć gđe. Marije Hekić. Oduševljenje koje izazivaju svojim nastupima, naši su najmlađi pjevači zaslužili marljivim radom i vježbanjem kroz cijelu godinu.

Scroll to Top