Klapa Motovun

Predstavljamo vam Klapu Motovun

Kao što smo već i najavili, Klapa Motovun izvesti će Psalam 31 iz kojeg je Miroslav Bulešić izdvojio redak ‘Ti si Bog moj, u tvojim je rukama sudbina moja’, i zapisao ga na spomen sličici prigodom oblačenja talara.

Klapa Motovun je osnovana 2003. godine. Niz godina klapu je vodila Aida Vidan, a sada je pod umjetničkim vodstvom prof. Marka Ritoše. Iako sastavljena od glazbenih amatera, zahvaljujući entuzijazmu članova klape i stručnom vodstvu, klapa tijekom godina postaje respektabilnim dijelom hrvatske klapske scene.

U svom repertoaru klapa njeguje klasičnu dalmatinsku klapsku pjesmu, obrade popularnih pjesama, te pjesme prilagođene istarskoj pentatonici. U početku svog djelovanja klapa nastupa na smotrama i festivalima u Istri i Primorju, a postupno počinje nastupati na najeminentnijim klapskim festivalima i susretima diljem Hrvatske, te započinje sa samostalnim cjelovečernjim koncertima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i u Engleskoj.

Nedavni važniji koncerti  održani su u Londonu 2010., 2011. i 2012. godine, gdje je snimljen i snimljen treći live CD, u Mexicu 2013., a posebno se ponose i zlatom osvojenim na međunarodnom natjecanju u Veroni 2013. godine.

www.klapamotovun.hr

Scroll to Top