Blaženi Bulešić tema korizmenog Tečaja za župne suradnike

Tečaj za župne animatore – Korizmeni susreti u Pazinu – Poziv

I ove godine Katehetski ured Porečke i Pulske biskupije organizira Tečaj za župne animatore kroz četiri korizmene subote: 8. ožujka, 22. ožujka, 29. ožujka i 5. travnja 2014. godine. Susreti će se održavati u Pazinskom kolegiju u Pazinu s početkom u 9,30 sati.

Živimo u ozračju veličanstvene proslave proglašenja blaženim svećenika i mučenika Miroslava Bulešića.  Arena u Puli je 28. rujna 2013. godine bila stjecište mnogim tisućama vjernika iz raznih krajeva naše Domovine i svijeta. Crkva je tog dana odala priznanje vjernom službeniku koji je ostao nepokolebljiv u ispovijedanju vjere do kraja. S Njime je Crkva odala priznanje i zahvalu i nebrojenim svjedocima vjere koji su u njegovo vrijeme i mnogo godina kasnije trpjeli i bili proganjani samo za to što su bili vjernici. I mi smo danas pozvani na tu postojanost u svjedočenju svoje vjere, iako se možda od nas sada ne traži krvna žrtva, ali žrtva svakako da. Kršćani su i danas zbog svoje vjere ponižavani, ismijavani, isključivani.

Preporučamo svim župnicima da potaknu u svojim župama ljude dobre volje koji bi im mogli postati dobri suradnici u pastoralu, da se uključe na Tečaj.

Predlažemo svima onima koji nisu bili na prijašnjim Tečajevima, a  željeli bi se uključiti u rad ovogodišnjeg Tečaja da se jave svome župniku radi prijavnice. A pozivamo i one koji su već sudjelovali na prijašnjim Tečajevima da se na tim susretima još više obogate novim saznanjima i svjedočanstvima drugih. Prijavnica je dostupna i kao privitak ovog poziva.

Radujemo se susretu s Vama i Vašoj spremnosti da se aktivnije uključite u pastoralnom radu Vaše župe i za dobro i rast cijele Crkve.

Predstojnik:
mons. Vilim Grbac

Scroll to Top