Homilije o blaženiku

Mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, 73. obljetnica mučeništva i 100. obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića, Svetvinčenat, 24. kolovoza 2020.

1. Draga braćo i sestre, Rado se sjećamo slavlja 28. rujna 2013. godine u pulskoj Areni kada je svečano proglašen blaženim svećenik i mučenik Porečke i Pulske biskupije don Miroslav Bulešić. Nazočna je bila ne samo Crkva u Hrvata, nego i univerzalna Crkva u osobi uzoritog kardinala Angela Amata, prefekta Kongregacije za kauze svetih. Taj […]

Mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, 73. obljetnica mučeništva i 100. obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića, Svetvinčenat, 24. kolovoza 2020. Read More »

“Čovjek kristalno jasnog svećeničkog identiteta”

U petak, 22. lipnja 2018. godine,  održano je hodočašće svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije na mjesta koja su obilježila život bl. Miroslava Bulešića. Dvjestotinjak svećenika došlo je nadahnuti se na primjeru tog našeg najmlađeg Blaženika. Sa svojim svećenicima hodočastili su i biskupi i nadbiskupi: nadbiskup zadarski i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić, nadbiskup i

“Čovjek kristalno jasnog svećeničkog identiteta” Read More »

Propovijedi – priprava za obljetnicu mučeništva

Ovdje ponuđene homilije pomoći će svećenicima da kroz tri nedjelje mjeseca kolovoza i na blagdan Velike Gospe približe vjernicima lik Sluge Božjega kao uzora u življenju i svjedočenju evanđelja. Publikacija je realizirana uz obilježavanje 60. obljetnice mučeničke smrti (tada) Sluge Božjega  Miroslava Bulešića.  Homilije za trotjednu pripravu na proslavu izdaje Porečka i Pulska biskupija, urednik izdanja je vlč. mr.

Propovijedi – priprava za obljetnicu mučeništva Read More »

Scroll to Top