Hodočasnici pješaci krenuli prema Svetvinčentu

Već više godina sa skupinom hodočasnika iz Valbandona pješice hodočasti i vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Bulešića preč. mr. Ilija Jakovljević.

Skupina hodočasnika pješaka krenula je i ove godine, u 7 sati ujutro, iz Valbandona put Svetvinčenta, nakon blagoslova hodočasnika u crkvi bl. Miroslava Bulešića. Hodočasnike je ondje blagoslovio preč. mr. Ilija Jakovljević, vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, koji također pješači do Svetvinčenta. Nakon 25 kilometara duge pješačke rute, u Svetvinčentu će pješaci, zajedno sa svim ostalim hodočasnicima, sudjelovati na središnjem misnom slavlju 75. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića koje će ove godine predvoditi mons. Milan Zgrablić, zadarski nadbiskup koadjutor.

U skupini iz Valbandona ima i hodočasnika iz više pulskih župa, a putem će im se pridružiti i hodočasnici iz Vodnjana.

Osim ove skupine iz južnog dijela, prema Svetvinčentu će tijekom jutra krenuti, prema najavama, i hodočasnici sa zapadne istarske obale, iz vrsarskoga kraja, oni započinju hodočasničkim blagoslovom u Samostanu svetog Mihovila nad Limom.  U popodnevnim satima još će jedna skupina hodočasnika s rovinjskog i kanfanarskog područja put Svetvinčenta krenuti iz Kanfanara. Osim navedenih, zasigurno će u Svetvinčenat stići i još neki hodočasnici pješaci, iz drugih, možda i udaljenijih dijelova Istre, ali koji svoj poduhvat obznane tek po dolasku na cilj.

Fotografije(Vicepostulatura bl. M. Bulešića): Hodočasnici pješaci u Valbandonu u/ispred crkve bl. Bulešića 

images 2022 08 august hod valb1 800x445
images 2022 08 august hod valb2
images 2022 08 august lim hod1
Scroll to Top