Apostoli mira

Dotaći nebo s Apostolima mira na beatifikaciji

Na dan proslave beatifikacije Miroslava Bulešića, Apostoli mira će u Areni izvesti ovogodišnju pobjedničku pjesmu s Uskrsfesta, ‘Možeš nebo dotaći’ i zajedno s ostalim izvođačima pjesmu „Svjedok vjere Miroslav Bulešić“, snimljenu u kolovozu ove godine.

Vokalno-instrumentalni sastav Apostoli mira od 2000. godine djeluje u župi sv. Vida i Jurja u Mađarevu u Varaždinskoj biskupiji, koju vode franjevci konventualci. Pjevaju na nedjeljnim i blagdanskim misama u svojoj župi, a svoj prvi javni nastup imali su iste godine na Krapinafestu. Od tada nastupaju na festivalima duhovne glazbe poput Uskrsfesta, Marijafesta, Hosanafesta, Framafesta i Krapinafesta. 

Apostoli mira izvode duhovne pop šansone zabilježene na nekoliko nosača zvuka te audio kazeta. 2009. godine u nakladi Laudata izdaju svoj prvi autorski nosač zvuka „Vjera moja nosi me“ koji prati i DVD s promocije u gradskom Kazalištu Komedija u Zagrebu. Osim spomenutog nosača zvuka, u nakladi Laudata, objavili su još dva nosača zvuka.

Apostoli mira za svoj rad primili su i nekoliko nagrada. Sa pjesmom “Možeš nebo dotaći” na Uskrsfestu 2013. osvojili su prvo mjesto. Organizacijski voditelj Apostola mira je Ksenija Abramović, a pjevanje vježbaju kod prof. Denis Vasilj i Adriana Vinkovića Rangela.

www.apostoli-mira.hr

Scroll to Top