O blaženom Bulešiću od Dalmacije do Vojvodine

Ususret obljetnici rođenja bl. Bulešića s raznih strana dobivamo najave o događajima.

U Zadarskoj nadbiskupiji

U Župi Seline, u Zadarskoj nadbiskupiji započela je u četvrtak, 20. travnja duhovna priprava ususret svečanosti blagoslova ambona i oltara, te postavljanja relikvije bl. Miroslava Bulešića, koja će se održati u župnoj crkvi u Selinama 12. svibnja 2023. u 18:00 sati, pod predsjedanjem zadarskog nadbiskupa mons. Milana Zgrablića.

Poziv na facebook stranici Župe Seline odaje radosno iščekivanje:

„Jedinstveni je to događaj ne samo za Selinjane, već za čitavo Podgorje. Stoga sve župljane Tribnja, Starigrada i Selina, pozivam da se već sada priključe svojim osobnim molitvama, ali i zajedničkim pobožnostima u Selinama, te velikom proslavom na sam dan 12. svibnja 2023 u 18:00 sati, kada će naš nadbiskup msgr. Milan Zgrablić predvoditi blagoslov i polaganje.”

U Vojvodini, u Subotičkoj biskupiji

U nedjelju, 30. travnja,  moći blaženog Miroslava Bulešića bit će donesene i izložene u crkvi sv. Jurja u Vajskoj, u Vojvodini. Svečanu misu u 11 sati predvodit će vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića vlč. Ilija Jakovljević. Tom događaju prethodit će trodnevnica koja započinje 27. travnja, kada će misno slavlje predvoditi vlč. Željko Šipek. Naredna dva dana, 28. i 29. travnja, misna slavlja predvodit će vlč. Dragan Muharem i vlč. Stipan Bošnjak. Sva tri dana mise počinju u 18 sati, a predvode ih spomenuti svećenici koji su potekli iz tih krajeva (Vajska i Bođani).

Scroll to Top