— bl. Miroslav Bulešić

Relikvije

Kako zatražiti relikvije bl. Miroslava Bulešića?

Dobili smo nekoliko različitih zamolbi za relikvije bl. Miroslava Bulešića. Prije svega želimo istaknuti, kako kaže sv. Grgur Nazijanski, da su sveci i blaženici, a još više kad se čovjek nalazi u neposrednom dodiru s njihovim relikvijama,  za vjernika “učitelji života”! te  “živi svjedoci neba”. Relikvije na jedan vidljivi način čine svetost opipljivom u Crkvi te potiču svakog čovjeka, napose vjernika, da više u svome svakodnevnom životu ide putem svetosti.

Mi ne trebamo imitirati svece, već po njihovu primjeru živjeti zapovijed ljubavi: ljubiti Boga i svoga bližnjeg kao sebe samoga. Da bi to mogli činiti potrebno je, kako kaže bl. Miroslav, da naša osveta bude oprost. Današnjem svijetu treba snage da može oprostiti kako bi mogao ljubiti. Promatrajući lik, “relikvije”  bl. Miroslava i mi smo pozvani da svakom čovjeku oprostimo, kako naše srce ne bi bilo prožeto mržnjom.

Relikvije se nikad ne daju fizičkim osobama za privatno štovanje (ili kolekcionarstvo). Tražitelj relikvija (crkvena osoba) svoju zamolbu upućuje uvijek vlastitom ordinariju s točnim navodom za koju se svrhu relikvije traže (npr. za polaganje u novi oltar…). Vlastiti ordinarij tražitelja tad razmatra opravdanost zamolbe te on šalje svoju zamolbu s naznakom zašto se traže relikvije i upućuje ju Vicepostulaturi na adresu Župni trg 4, 52212 Fažana, da u skladu s crkvenim propisima pripremi relikvije i dostavi ih njemu osobno.

vlč. mr. Ilija Jakovljević,

Vicepostulatura blaženog Miroslava Bulešića

Scroll to Top