Blaženikove molitve i zazivi

Molitva za dar trpljenja i poniznosti

Prikazanje Majke Božje u Lourdesu. Posvetio sam ci­jeli dan Majci svojoj. Prikazao i posvetio sam joj se ponov­no. Stavio sam u Njezine sv. ruke svoju pripravu na ređenje i prvu Misu. Do dva mjeseca točno postat ću svećenik. Majko, pomozi mi! U Tvojim sam rukama. Daj mi ljubavi do križa i trpljenja, do poniznosti. Tako ću ugoditi Bogu. Duh trpljenja i poniznosti neka me uvijek prati, sada i uvijek na mojem svećeničkom životu. Ja sam još daleko od toga. Još mi je drago uživati (najviše tjelesno!), još sam ponosit sâm sa sobom i ohol. Pomozi mi, Majko. Zavladaj sasvim u mojem srcu. – Daj nam mir. Moli se Bogu da skrati za nas ove dane, ako je Njegova sv. volja! Majko, Tvoj sam. (Duh. dnevnik, 11. 2. 1943.)

 Vapaj Nebeskoj Majci za mir u svijetu

Majko, dođi mi u pomoć i čuvaj me uvijek. Daj mi milosti da se više žrtvujem na ti­jelu, na sjetilima! Daj da sasvim nadvladam svoje nepokore­no tijelo. Daj da trpim na tijelu, da tako zadovoljim barem malo za nepravde koje se čine na svijetu, da sudjelujem s poštenima, da isprosimo od Boga milost da skrati ove dane. Majko, kolika ubojstva, koliko krvi, koliko ljudi nestalo! Ka­kva barbarstva. Moli se Ti, Majko, Bogu za ovo siromašno i grešno čovječanstvo. Neka Bog milostivo svrne svoj po­gled na krv, na žalost, na trpljenje, na suze, na muke, ljudi, žena, staraca, nevine djece, i neka reče pred tako žalosnim prizorom: dosta je! Oče, neka se vrši volja Tvoja. Neka dođe kraljevstvo Tvoje. Daj nam mir! (Duh. dnevnik, 2. 2. 1943.)

Prikazanje Majci Nebeskoj

Ovaj sam dan na poseban način posvetio Majci Božjoj i Majci mojoj; Mariji. Razmatranje sam učinio o Njoj i Njezinoj dobroti; Pričest sam na poseban način darovao Njoj, izmolio sam cijeli Ružar [Krunicu] na njezinu čast; prikazao sam joj koju žrtvicu i sve svoje djelovanje ovoga dana.

Majko, opet Ti se sasvim prikazujem i zaklinjem te za pomoć. Sada više nego ikada prije straši me moj budući apostolat. Da li ću ustrajati? Da li ću se oprezno i dostojanstveno vladati u svojem životu?… Ti mi pomozi. U Tvoje se ruke predajem i molim Te da mi isprosiš od Boga milost da mi rasvijetli um i volju da budem dobar otac duša. Pomozi mi u pripravi za [svećeničko] ređenje i prvu sv. Misu! (Duh. dnevnik, 6. 2. 1943.)

 Molitva za obitelj

Sinovska ljubav me nuka, da Te pitam za jednu milost: daj zdravlje duše i tijela mojem ocu; vrati mu zdravu pamet i dobri razum, da Te može spoznati i vjerno služiti. Pomozi mojoj majci, koja toliko trpi, daj joj milost da bude i u buduće još bolja majka meni i mojoj braći, bože, načini od moje obitelji ono što je Tvoja sv. volja.

Scroll to Top