Završena trodnevna duhovna obnova uoči blagdana bl. Bulešića

U utorak, 23. kolovoza, u Svetvinčentu je održan treći dan duhovne obnove uoči blagdana bl. Miroslava Bulešića. Trodnevnicu je predvodio fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. Na početku misnog slavlja blagoslovljen novi komplet misnica za potrebe te crkve.

Predvoditelj se u prigodnoj homiliji osvrnuo na svakodnevno svjedočenje svoje pripadnosti Kristu „upravo blagdan jednog mučenika prigoda je da svatko od nas preispita vjerodostojnost svog ‘biti kršćanin’ u svakodnevnom životu“, naglasio je p. Matić. Neka po našem autentičnom svjedočenju, napose praštanju, i kada je to jako teško,  i protivno logici ovoga svijeta, Radosna vijest Evanđelja dopre do naših bližnjih, neka upravo to naše praštanje dodirne srca onih kojima je oprošteno . Blaženi Miroslav Bulešić i danas je primjer koji ne može ostati sakriven, on i dalje nadahnjuje, i upravo se tako obistinjuje drevna činjenica da je krv mučenika sjeme novih kršćana, zaključio je propovjednik.

Nakon misnog slavlja župnik domaćin, Darko Zgrablić, podsjetio je na nemile događaje u Buzetu i Lanišću neposredno prije ubojstva Blaženika.

Uslijedile su litanije, molitva bl. Bulešiću klanjanje uz prigodne pjesme te ophod oko oltara gdje se čuvaju predmeti sa Mučenikovom krvlju.

Dio mise i klanjanje prenošeni su uživo na Facebook stranici Porečke i Pulske biskupije, a prijenos će biti realiziran i za današnje svečano misno slavlje s početkom u 18 sati koje će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

images 2016 08 august DSCN0031
images 2016 08 august DSCN0035
Scroll to Top