Započela trodnevnica uoči obljetnice beatifikacije bl. Miroslava Bulešića

U ponedjeljak, 25. rujna 2017.,  je u pulskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja započela trodnevna duhovna priprava uoči obilježavanja 4. obljetnice beatifikacije bl. Miroslava Bulešića.

Večer je započela misnim slavljem koje je predvodio p. Bernardin Filinić. On se je u prigodnoj homiliji osvrnuo na život i djelovanje Blaženika, napose istaknuvši njegovu hrabrost, čime i nama danas svakako treba biti uzor u življenju u skladu s kršćanskim vrednotama.
Nakon mise u župnoj dvorani prikazan je dokumentarni film o Blaženiku. Drugoga dana trodnevnice program donosi misu i euharistijsko klanjanje, a posljednjeg dana, u predvečerje obljetnice beatifikacije, nakon mise bit će večer posvećena predstavljanju Duhovnog dnevnika bl. Miroslava.
U četvrtak, 28. rujna, svečano misno slavlje 4. obljetnice beatifikacije predvodit će biskup u miru mons. Ivan Milovan u zajedništvu s ordinarijem Draženom Kutlešom.
Ove je godine za proslavu obljetnice beatifikacije odabrana upravo crkva sv. Ivana Krstitelja jer su prije nešto više od tri mjeseca, prigodom posvete te crkve, ondje u oltar položene relikvije Blaženika.
Trodnevnica se, uz prigodne programe koje je objavila vicepostulatura, obilježava u svim župama Porečke i Pulske biskupije.

Scroll to Top