Ususret 71. obljetnici mučeništva bl. M. Bulešića

Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu.

Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.

Relikvije bl. Miroslava Bulešića prisutne su u mnogim nad/biskupijskim zajednicama (župama) te se na taj način njegovo štovanje širi u našem narodu, a vjernici se utječu njegovu zagovoru. Mi imamo tu milost da je naš Blaženik živio i podnio mučeništvo u ovoj sredini u kojoj mi živimo sada i da možemo hodočastiti i moliti za velike potrebe naše Crkve i našeg naroda na njegovu grobu.

Stoga Vas sve pozivamo da taj dan hodočastimo (organizirano ako je moguće) u Svetvinčenat, gdje će biti svečano misno slavlje u 18 sati koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, u zajedništvu s nad/biskupima Riječke metropolije.

Molimo sve župnike da taj dan mise u svojim župama održavaju samo u jutarnjim satima, kako bi mogli sudjelovati na svečanoj misi u Svetvinčentu. 

Istoga dana, u Lanišću, u župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, s početkom u 10 sati, bit će slavljena svečana misa tijekom koje će relikvije bl. Miroslava Bulešića biti položene u misni oltar.

U Svetvinčentu će trodnevnu duhovnu pripravu, od 21. do 23. kolovoza, svake večeri s početkom u 18 sati, predvoditi vlč. Joško Listeš, župnik pulske župe Krista Spasitelja.

Potičemo sve da se u svim župama moli devetnicu ili trodnevnicu u čast bl. Miroslavu Bulešiću. Tekstove se može nabaviti u knjižarama Josip Turčinović d.o.o. u Pazinu, Puli i Poreču ili na web stranicama www.miroslavbulesic.com, ili u privitku ovog članka, poziva vlč. Ilija Jakovljević, vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića. 

images 2018 8 august 2018 Plakat Bulesic 2018 page 001 Copy
Scroll to Top