Simpozij: Naša crkva u Bulešićevo vrijeme i danas

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Teologija u Rijeci – organizira znanstveni simpozij na temu “Naša crkva u Bulešićevo vrijeme i danas”. Simpozij će se održati 16. rujna 2013. godine u Velikoj dvorani Teologije u Rijeci. Na simpozij su pozvani svi svećenici, te redovnice i redovnici  Riječke metropolije.

Ovogodišnji Teološko-pastoralni tjedan u Rijeci u znaku je beatifikacije Miroslava Bulešića koja će se dogoditi 28. rujna 2013. u Puli. Izborom teme ovogodišnjeg Teološko-pastoralnog tjedna biskupi Riječke metropolije htjeli su svećenicima i redovnicima bolje približiti lik ovoga istarskog svećenika i mučenika naše Crkve iz 20. stoljeća, te njegovim primjerom potaknuti sve na hrabro svjedočenje vjere u novim vremenima.

Predavači na simpoziju su: mons. dr. sc. Mile Bogović, doc. dr. sc. Marko Medved, doc. dr. sc. Franjo Velčić, prof. dr. sc. Stipan Trogrlić, dr. med. Vlado Žmak, prof. dr. sc. Nela Veronika Gašpar, prof. dr. sc. Tonči Matulić, dr. sc. Jure Bogdan, doc. dr. sc. Nikola Vranješ i dr. sc. Natalija Bogović.

Program započinje u ponedjeljak, 8.45 sati, a zatvaranje simpozija predviđa se istog dana u 17 sati.

Scroll to Top