Blagoslov obnovljene crkve u Svetvinčentu

Na Nedjelju Dobrog Pastira, 29. travnja 2007., svečanim misnim slavljem u 17 sati porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan, blagoslovio je nanovo uređenu župnu crkvu u Svetvinčentu, u kojoj se nalazi grob sl. Božjega Miroslava Bulešića, čiju 60 obljetnicu mučeničke smrti slavimo ove godine. Na misi su sudjelovali i svećenici rodom iz ove župe kao i mnogobrojni vjernici koji su došli vidjeti svoju nanovo uređenu crkvu.

Biskup je u homiliji zahvalio svim koji su dali svoj doprinos u ovoj velikoj obnovi renesansne župne crkve, koja je znak duhovne obnove u našoj Biskupiji u prigodi 60 obljetnice mučeničke smrti Sl. Božjega Miroslava Bulešića. Njegov grob u ovoj župnoj crkvi nas poziva da živimo one evanđeoske vrednote za koje je dao svoj život. Biskup je istaknuo da je Bulešić najljepši plod župe i znak vjere ne samo u ovoj župi već i u cijeloj Biskupiji i širi.

Veliki posao je učinjen u materijalnom pogleda a onaj veći predstoji pred svima nama; a to je prenošenje vjere i evanđeoskih vrednota na današnje mlade i tako ih formirati u poštene i vrijedne mlade, naglasio je biskup.

Na kraju misnog slavlja vlč. Lino Zohil u kratko je predstavio što je sve obnovljeno i sami tijek obnove. Zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli obnovu crkve i uređenje inventara.

Slavlje se nastavilo s razgledavanjem crkve i sa osvježenjem ispred crkve.

Scroll to Top