Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu. Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.

                Relikvije bl. Miroslava Bulešića prisutne su u mnogim nad/biskupijskim zajednicama (župama) te se na taj način njegovo štovanje širi u našem narodu, a vjernici se utječu njegovu zagovoru. Mi imamo tu milost da je naš Blaženik živio i podnio mučeništvo u ovoj sredini u kojoj mi živimo sada i da možemo hodočastiti i moliti za velike potrebe naše Crkve i našeg naroda na njegovu grobu.

Stoga Vas sve pozivamo da taj dan hodočastimo (organizirano ako je moguće) u Svetvinčenat, gdje će biti svečano misno slavlje u 18 sati koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, u zajedništvu s nad/biskupima Riječke metropolije. Molimo sve župnike da taj dan mise u svojim župama održavaju samo u jutarnjim satima, kako bi mogli sudjelovati na svečanoj misi u Svetvinčentu. 

Istoga dana, u Lanišću, u župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, s početkom u 10 sati, bit će slavljena svečana misa tijekom koje će relikvije bl. Miroslava Bulešića biti položene u misni oltar.

U Svetvinčentu će trodnevnu duhovnu pripravu, od 21. do 23. kolovoza, svake večeri s početkom u 18 sati, predvoditi vlč. Joško Listeš, župnik pulske župe Krista Spasitelja.

                Potičemo sve da se u svim župama moli devetnicu ili trodnevnicu u čast bl. Miroslavu Bulešiću. Tekstove se može nabaviti u knjižarama Josip Turčinović d.o.o. u Pazinu, Puli i Poreču, ili ovdje u privitku, poziva vlč. Ilija Jakovljević, vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića. 

 

 

 

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (devetnica-w.doc)devetnica-w.doc

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.